הטיולים השווים ביותר בנגב המערבי

לכבוד 'דרום אדום' 2019:
הטיולים השווים ביותר בנגב המערבי

בסוף השבוע הראשון של פברואר זה קורה: פסטיבל 'דרום אדום' מפציע, והופך את אזור הנגב המערבי וצפון הנגב לאזור רוחש פעילות ומלא מטיילים. במשך חודש מושך אליו הפסטיבל עשרות אלפי אנשים, מכל רחבי הארץ, שבאים לבלות בדרום, ליהנות ממזג אוויר מעולה (בדרך כלל...) וכמובן – מפריחה אדומה של מרבדי כלניות. רוצים גם? אספנו עבורכם כמה המלצות לטיולים מעניינים באזור, ביניהם כמה כאלו שלא כולם מכירים.

 

הטיול הרגלי (והבין־קיבוצי):

מקיבוץ סעד לקיבוץ בארי

 בשנים האחרונות אנחנו שומעים, לצערנו, את שני השמות האלה בעיקר בהקשר של טילים, שיגורים ו'צבע אדום', אך מדובר בקיבוצים שנמצאים באחד האזורים היפים ביותר בישראל. האזור הזה מזמין אתכם לטיול - לא קצר מאוד, יש לציין, אך לא קשה במיוחד – שנמתח על פני שבעה קילומטרים ובתקופה הזאת מציע נוף מושלם, המשלב ירוק ואדום. ההליכה היא בשטחים פתוחים ומוריקים, בסביבה מוצלת יחסית המציעה שקט מרגיע.

מה תפגשו בטיול? את 'מכתש' בארי, שמציע פריחה מדהימה בתקופה הזו וגם צבים, לטאות כוח ואפילו צבאים; את הבוסתן הכולל עצי שקמה, סברס, תאנה ועוד; את התצפית על שם אל"מ נביה מרעי ז"ל; ובית חרושת נטוש לייצור גופרית. הטיול מתאים למשפחות, אך כאלו שרגילות בטיולים ממושכים יחסית (כחצי יום).

 

הטיול הלימודי (כי גם זה חשוב):

מרכז המבקרים של קק"ל, גילת

 המרכז, שנקרא על שם דוד נחמיאס ז"ל, נמצא בין נתיבות לאופקים, בסמוך לכביש 25. הוא מציע שלל אטרקציות לימודיות הקשורות בטבע הארץ־ישראלי ובטבע בכלל: שביל העצים, שאורכו כ־400 מטרים ומציג שלל סוגים של עצים מכל רחבי העולם; המפעל הנטוש לייצור אגבות (צמח המשמש לייצור סיבים חזקים); משתלת גילת היפהפייה והפורחת; גן ההצלה שבו זנים של עצים מן האזור הספציפי הזה; ומטע של עצי חוחובה, שמגודלים בכמויות גדולות יחסית באזור. מהמרכז גם יוצאים טיולים שונים לנקודות עניין באזור.

 

טיול המים (למקרה שתבחרו ביום חם למדי):

פארק אשכול/נחל הבשור

 אין כמעט איש שלא מכיר את פארק אשכול ואת נחל הבשור, מהמקומות היחידים בנגב המערבי שמציעים מים חיים גם בקיץ - ובתקופת דרום אדום, בשיאו של החורף, על אחת כמה וכמה. המים מקורם במעיינות לאורך נחל הבשור, בהם כאלו שנובעים כל השנה. פארק אשכול, ששטחו 3,000 דונמים (ושהכניסה אליו בתשלום), מציע סביבה ירוקה ונהדרת לפיקניק ולטיול קליל, וכל כולו מתבסס על מי הנביעה של המעיינות הסמוכים. נחל הבשור מציע כמה שכיות חמדה, לאו דווקא בפארק אשכול עצמו, כולל הגשר התלוי היפהפה שחוצה אותו, דרומית לפארק.

 

הכלניות (כי אחרת, בשביל מה באנו?):

באר מרווה, יער שוקדה

 יער שוקדה נחשב לאחד המקומות האהובים ביותר לטיול כלניות, בעיקר משום שהוא מציע ריכוז מדהים של כלניות בשטח קטן יחסית, וכן שולחנות פיקניק ומרחבים יפהפיים. ביער עצמו נמצאת באר מרווה – בור מים ישן שנקרא על שם מרווה בביאן ז"ל, תושבת קיבוץ עלומים. זהו אזור קסום, שמשלב בין מרבדי כלניות, שטחי מרעה 'פראיים' ויער איקליפטוסים צנוע. ממש באותו אזור זורם נחל שוּבָה – נחל אכזב ברוב ימות השנה, אך אם התמזל מזלכם והגעתם אחרי אירוע גשם רציני, הוא יזרום בצורה יפה ויוסיף לחוויה.

 

טיול התצפית (כדי להתפעל באמת מהאזור):

מצפור יונתן ורמולן

 המצפור נקרא על שם לוחם הימ"מ ומציע בפני עצמו מרבדי כלניות מרשימים שלא יביישו שום אזור אחר בנגב המערבי. המצפור נמצע בצומת סעד, ולצידו ישנו גם חניון מסודר שמקל על הגישה. ומה אפשר לראות במצפור? ראשית, שלל כלניות; שנית, שטחים עצומים ומוריקים (בתקופה זו) של חיטה; ושלישית, את דרומהּ של העיר עזה – אזור שניתן לראות מנקודה זו ללא מאמץ וללא כל צורך במשקפות למיניהן.

 

הטיול המזין (כי מתישהו צריך גם לאכול):

מסעדת הנגריה, מושב דקל

המסעדה נמצאת במתחם ששימש בעבר נגרייה, ומכאן שמה כמובן. המושב עצמו ממוקם לא רחוק מכרם שלום, בנקודה הדרומית ביותר של הגבול שבין רצועת עזה לישראל. הנגריה מציעה מנות טבעוניות ובשריות ומנות ילדים, והיתרון הגדול שלה הוא היותה פתוחה בשישי ובשבת – כאשר רוב המטיילים מגיעים לאזור בעקבות 'דרום אדום'. עוד יתרון חשוב, למשפחות עם ילדים: החצר הנחמדה שמחוץ למסעדה, שתספק עניין ועיסוק רב לקטנטנים. יש לציין כי המסעדה סגורה בימים ראשון ושני.

מקווים שתהנו
צוות שאקל

 מתלבטים?

בואו לראות מה הלקוחות שלנו כותבים עלינו:

https://did.li/reviews1

דלג לתוכן מרכזי

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו